Festiwal Smaków

3 czerwca 2018


Imprezą towarzyszącą podczas Dni Radomska był Festiwal Smaków. W tym roku przebiegał pod hasłem różnorodnej, tradycyjnej i zdrowej żywności.

Do spróbowania i kupienia były: oscypki, sery górskie, sery korycińskie, miody, przetwory warzywne, chałwy, soki oraz piwa regionalne. Dodatkowo w niedziele po południu można było skosztować radomszczańskiej zalewajki, kaszy tatarczanej z wkładką i ogórkiem oraz tatarczucha, a to wszystko przygotowane przez kucharki z Publicznej Szkoły Podstawowej nr 10 w Radomsku. Podczas degustacji prowadzona była zbiórka dla Damiana Góralskiego, który uległ wypadkowi.

Ponadto w strefie food trucków serwowano m.in. burgery, pizzę z pieca opalanego drewnem, frytki belgijskie, bajgle i kiełbaski.

Dodatkowo przy ul. Armii Krajowej można było odwiedzić stoiska promocyjno-handlowe lokalnych przedsiębiorców, stoisko promocyjne Budżetu Obywatelskiego oraz organizacji pozarządowych. A po drugiej stronie parku (w okolicy Starostwa Powiatowego) swoje stoiska prezentowały m.in. Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej oraz Zakład Ubezpieczeń Społecznych.

Galeria