Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Obecność bakterii grupy coli
Featured

Obecność bakterii grupy coli

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Radomsku informuje, że w badaniach jakości wody z wodociągu Kietlin zaopatrującego miejscowości Kietlin, Okrajszów, Płoszów, Blok Dobryszycki ul. Mickiewicza nr 2, 5, 7, 8, 9, 9a, Radomsko ul. Sikorskiego nr 5, 17a, 19, 9 stwierdzono obecność bakterii grupy coli. Trwają prace mające na celu przywrócenia wymaganej jakości wody.

 

Woda nadaje się do spożycia po przegotowaniu!

Przegotowania wymaga też woda do przygotowywania posiłków, mycia spożywanych na surowo owoców i warzyw, mycia zębów, mycia naczyń, kąpieli noworodków i niemowląt.

Wodę należy gotować przez minimum 2 minuty, a następnie bez gwałtownego schładzania pozostawić do ostudzenia.

Woda bez przegotowania może być stosowana do codziennego mycia, prania odzieży, prac porządkowych i spłukiwania toalet